Deze website maakt gebruik van cookiesVoorwaarden

Vloerverwarming

Wist je dat veel tapijten ook geschikt zijn voor systemen met vloerverwarming en -koeling?

Tapijt is behaaglijk, comfortabel en voelt warm aan, dempt geluid, zorgt voor een goede akoestiek en is vaak ook geschikt voor een vloerverwarming- en koelingssysteem. Omdat een woning met vloerverwarming via de vloer op temperatuur wordt gehouden, moet de vloerbedekking de warmte zo goed mogelijk doorgeven. Alleen dan kun je optimaal genieten van je vloerverwarming. 

Hoe weet ik of het tapijt geschikt is voor vloerverwarming?

De meese soorten tapijt zijn prima toepasbaar in combinatie met vloerverwarming. Belangrijk is wel dat het tapijt antistatisch is. Je herkent dit tapijt aan het vloerverwarming- en antistatisch symbool op de productinformatie.

Vloerverwarming.jpg  Vloerverwarming

Antistatisch.jpg  Antistatisch (Bron: PIT/Prodis)

Waar moet ik op letten?

  • Warmtedoorlaatbaarheid van het tapijt. De warmtedoorlaatbaarheid (Rc-waarde) zegt iets over de mate waarin het tapijt de warmte van je vloerverwarmingssysteem doorgeeft. De Rc-waarde wordt afgegeven in m². K/W.
  • De Rc waarde en de capaciteit van het vloerverwarmingssysteem moeten op elkaar worden afgestemd. Vraag bij de verwarmingsinstallateur naar de gewenste maximale weerstandswaarde van het systeem.
  • Installatie: Het tapijt moet volledig verlijmd worden op de ondervloer met een lijmsoort die geschikt is voor vloerverwarming (zie specificaties lijmleverancier).

Als aan deze voorwaarden wordt voldaan kan het tapijt worden toegepast bij vloerverwarming (als hoofdverwarming) en koeling en geldt de garantietermijn van 5 jaar.

Alle collecties van Parade zijn getest op hun warmtedoorlaatweerstand. Voor de inviduele Rc-waarden van alle producten klik hier >

Voor een advies op maat raden wij je aan binnen te stappen bij een van onze dealers. Klik hier voor de verkoopadressen >