Deze website maakt gebruik van cookiesVoorwaarden

Ruimtelijk effect met tapijt

Tapijt is uitermate geschikt voor het benadrukken van bepaalde ruimtelijke aspecten. De kleur, de hoogte van de pool of het dessin kunnen een kamer optisch langer of breder, hoger of lager doen lijken

Van donkere kleuren is bekend dat ze op je af komen en die doen een ruimte dus kleiner en knusser lijken. Lichte tinten daarentegen creëren een ruimtelijker effect. Houd rekening met het natuurlijke licht. Een kamer op het noorden, waar dus sprake is van koel natuurlijk licht, heeft behoefte aan warme kleuren in de inrichting. Koele tapijtkleuren zoals grijs, blauw of groen werken beter als er sprake is van een ruimte met natuurlijk licht op het zuiden of westen.

Wat geldt voor kleuren geldt ook voor de dikte van het tapijt. Een dik tapijt met een hoge pool geeft een gevoel van luxe en knusheid aan een ruimte. Geschikt dus voor interieurs met een wat hoger plafond. Is het plafond lager en wil je het gevoel van ruimtelijkheid bewaren, kies dan voor een vlakker tapijt met een lage pool.

Dessins kunnen ook helpen om een gevoel van ruimtelijkheid of juist geborgenheid te realiseren. Bijvoorbeeld een breedte streep in een smalle kamer. In alle gevallen geldt dat kamerbreed tapijt van Parade - op 4 of 5 meter verkrijgbaar - de ruimtelijkheid van het interieur ten goede komt. Zodat je in alle rust van de ruimte kan genieten!

Overzicht Tips & trends