Deze website maakt gebruik van cookiesVoorwaarden

We love blue

Goddelijk blauw, hemels blauw, nachtblauw; blauw is één van onze favoriete kleuren. Tot in de 19e eeuw was blauw de duurste kleur. Het is een primaire kleur en dus niet te mengen uit andere kleuren. Vandaar dat men steeds op zoek moest naar nieuwe blauw pigmenten.

In de oudheid werden die gewonnen uit kostbare gesteenten zoals Lapis en Azuriet. Vervolgens werd het geheimzinnige blauw van Indigo, dat we kennen uit de wereld van textiel, gewonnen uit bloemen. Blauw was een kleur voorbestemd voor de rijken der aarde, vandaar de benaming Royal Blue en werd toegepast in de schilderkunst, exclusieve home decoration en koninklijke gewaden. 

Blauw ook voor jou!

Met de komst van synthetische blauwpigmenten werd de kleur bereikbaar voor een breder publiek. Denk alleen al aan de Denim trend die door de eeuwen heen niet aan populariteit heeft ingeboet. Tijdens de catwalks shows van vooraanstaande modehuizen en in de actuele woonmodetrends is blauw gesignaleerd als belangrijke trendkleur. Als kamerbreed tapijt of vloerkleed op maat geeft het een stoere, luxe uitstraling aan het interieur.

Foto: Vloerkleed Parade Chanelle, kamerbreed Parade Touch tapijt.

 

Overzicht Tips & trends